του Γιώργου Κυρίτση
Ο πλανήτης μας δέχεται συνεχώς κοσμικές ακτινοβολίες, τις οποίες αντανακλά πίσω. Η εκπεμπόμενες όμως ακτινοβολίες εκ της Γης, μεταφέρουν την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια των υλικών όπου αντανακλώνται. Αυτές οι ακτινοβολίες επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά, όλα τα όντα, ανάλογα τη συμβατότητά τους με τους έμβιους οργανισμούς.
Σε τοποθεσίες με πολύ θετική γεωακτινοβολία, οι αρχαίοι 'Ελληνες, όπως και άλλοι αρχαίοι λαοί, έκτιζαν ναούς και θεραπευτήρια, γι αυτό ακόμα και σήμερα τα μέρη αυτά έχουν ιδιαίτερη "δόνηση". 'Ομως μέρη με αρνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες ονομάζονται γεωπαθητικές ή γεωπαθογόνες, μας επηρεάζουν αρνητικά.
Η σύγχρονη επιστήμη αναγνωρίζει πλέον την ύπαρξη των ενεργειών αυτών, που μπορούν να εντοπιστούν εργαστηριακά με κατάλληλα όργανα, αλλά και με το γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ραδιαισθητικό - ραβδοσκοπικό τρόπο.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ραγδαία ανάπτυξη οι ηλεκτρομαγνητικές (Η/Μ) εστίες μόλυνσης, που είναι το "δώρο" της σύγχρονης κοινωνίας. Τέτοιες εστίες είναι, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, συρμοί, καλώδια υψηλής τάσης, μετασχηματιστές και υποσταθμοί ΔΕΗ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων και γενικά οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. 'Ολα αυτά δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που διαταράσσουν το φυσικό ενεργειακό μας πεδίο.
Οι γεωπαθητικές επιρροές διακρίνονται σε σταθερές και έκτακτες. Οι πρώτες αφορούν γήινα ενεργειακά πλέγματα που αγκαλιάζουν όλο τον πλανήτη. Αυτά μας επηρεάζουν αρνητικά μόνο στα κομβικά τους σημεία, δηλαδή εκεί που διασταυρώνονται. Τέτοια είναι το πλέγμα Hartmann και το πεδίο Curry, όπως ονομάστηκαν από τους επιστήμονες που τα εντόπισαν. 'Οπως φαίνεται στο σχήμα που ακολουθεί, αυτά σχηματίζουν τετράγωνα περίπου 2x2,5 μέτρα και 3,5x3,5 μέτρα αντίστοιχα, με συγκεκριμένο προσανατολισμό, σε όλη τη Γη.
Σαν "έκτακτα" γεωπαθητικά χαρακτηρίζονται τα υπόγεια τεκτονικά ρήγματα, κοιλότητες και υδάτινα ρεύματα, τα οποία φυσικά δεν απαντώνται παντού, αλλά όπου υπάρχουν, επηρεάζουν αρνητικά τον υπερκείμενο χώρο, σε όλο το μήκος και πλάτος τους.
Ας είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που μπορεί να έχει συνέπεια στη υγεία μας, είναι η παρουσία γεωπαθητικών κόμβων ή ζωνών, εκεί όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, δηλαδή στο κρεβάτι, στο γραφείο, στον καναπέ μας.
'Οπως βλέπετε στο σχήμα, έχουμε ένα κρεβάτι όπου αν, ας πούμε η σύζυγος κοιμάται δεξιά, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο σύζυγος όμως (στα αριστερά) έχει κόμβο Curry, τεκτονικό ρήγμα και υδάτινο ρεύμα να διασταυρώνονται στην πλευρά του! Το αρνητικό αυτό πεδίο θέτει την υγεία του σε σοβαρό κίνδυνο.
Προβληματικός είναι κι ο τριθέσιος καναπές. Επηρεάζεται κατά μήκος από το υδάτινο ρεύμα και στη μια πλευρά υπάρχει κόμβος Hartmann. Τέτοιος υπάρχει και στη μια θέση της τραπεζαρίας. Τα υπόλοιπα κομβικά σημεία δε μας απασχολούν, καθώς εκεί δεν περνάει κάποιος πολύ χρόνο.
Ο ραβδοσκοπικός εντοπισμός γεωπαθητικών και Η/Μ αρνητικών επιρροών, γίνεται συνήθως με τη βοήθεια εκκρεμούς και ράβδων ραδιαισθησίας. Ο διενεργών τον εντοπισμό, ουσιαστικά "πιάνει" τις μικροδιαφορές τάσης μεταξύ αριστερόστροφης (αρνητικής) και δεξιόστροφης (θετικής για τον άνθρωπο) ενέργειας. Αυτή η διαφορά τάσης μεταφέρεται σε αντίστοιχη κίνηση του εκκρεμούς ή των ράβδων κι ερμηνεύεται ανάλογα.
'Ετσι εντοπίζονται οι όποιες ηλεκτρομαγνητικές και γεωπαθητικές επιβαρύνσεις μιας κατοικίας. Καταγράφονται τυχόντα υπόγεια υδάτινα ρεύματα και τεκτονικά ρήγματα και τους χώρους που επηρεάζουν. Ερευνώνται οι γεωπαθητικές επιρροές στα υπνοδωμάτια και στο καθιστικό, εντοπίζοντας κομβικά σημεία Hartmann και Curry.
Φυσικά, ένας σωστός έλεγχος ολοκληρώνεται με προτάσεις εναρμόνισης των αρνητικών ακτινοβολιών. Η επέμβαση μπορεί να είναι από απλή μετακίνηση κάποιου κρεβατιού ή καναπέ, ως την πλήρη εναρμόνιση της κατοικίας, εξασφαλίζοντας στα μέλη της οικογενείας προστασία απ’ όλα τα Η/Μ και γεωπαθητικά πεδία.
Η ραβδοσκοπία είναι μια πανάρχαια τέχνη κι όχι μια μόδα της εποχής. Απλώς φαίνεται ότι τώρα ανακαλύπτουμε τη σημασία της για την προσωπική μας ισορροπία και ευεξία. Είναι ουσιαστικά μια από τις πολλές δυνατότητες του ανθρώπου, που μπορεί να καλλιεργηθεί και να εφαρμοστεί απ' όλους.
2 σχόλια:
H επιστήμη αναγνωρίζει τις δυσμενεις επιπτώσεις στην υγεία;
sinfwnw me ton/tin prolalhsanta!!!!!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου