Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-2

• ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Η ιατρική είναι παρεμβατική πράξη και γεννήθηκε από μια αδήριτη ανάγκη, την διαπίστωση που έκανε ο πρωτόγονος άνθρωπος για να βοηθήσει τον σύντροφοo ή τον εαυτό του από διάφορους τραυματισμούς ή ασθένειες. Πριν από την ανάπτυξη, όμως, της ιατρικής υπήρξε ένας αυτόματος μηχανισμός αυτοίασης, που ήταν ενσωματωμένος στο DNA του ανθρώπου: Το δεδομένο, δηλαδή της υγείας του, με ενσωματωμένους τους εγγενείς αυτόματους ρυθμιστικούς μηχανισμούς αυτό-προστασίας, αυτό-διόρθωσης και αυτο-θεραπείας, μηχανισμοί που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά στον άνθρωπο είναι σήμερα ατροφικοί.

• ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η α) Συμβατική Ιατρική (υλική ή βιοχημική) και β) η Φυσική-Βιο-ιατρική (ενεργειακή ή αφάρμακη) συγκροτούν την σύγχρονη ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ της 3ης χιλιετίας, που αποτελεί σήμερα την συγκλονιστικότερη ιατρική ανακάλυψη όλων των εποχών, προσεγγίζοντας, ίσως, τα θεμέλια της δημιουργίας.

Η συμβατική ιατρική διενεργείται κυρίως με χημικά φάρμακα, τα οποία, δυστυχώς, ούτε αποτελεσματικά είναι σ' όλες τις περιπτώσεις, αλλά ούτε και ακίνδυνα πάντοτε, λόγω παρενεργειών, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν λαμβάνονται συνέχεια σε χρόνιες παθήσεις, ενώ για την Κβαντική Ιατρική προφητικά σημειώνεται εδώ, ότι θα είναι η ιατρική της 3ης χιλιετίας, θα λέγεται Κβαντική, και θα είναι πολυδύναμη, θα περιλαμβάνει και διάφορες άλλες συμπληρωματικές θεραπευτικές μεθόδους, όπως α) την Ανοσο-θεραπευτική, β) οργανοθεραπευτική γ) την Ολιγοθεραπευτική, δ) Ενζυμοθεραπευτική, ε) την Βοτανο-θεραπευτική, ζ) την Ομοιοπαθητική-Ισοπαθητική κλπ. με επικρατούσα πάντοτε την Βιο-Φυσική θεραπευτική (Ενεργειακή-Κβαντική Ιατρική), συνεπικουρούμενη και από πολλές στοχοκατευθυνόμενες ουσίες που συγκροτούν την βιο-συνθετική ιατρική θεραπευτική.
Όταν λέμε εδώ Βιοφυσική θεραπευτική, συμπεριλαμβάνουμε σε αυτή και την Αφάρμακη Ιατρική, χωρίς φάρμακα, όσο απίστευτο και να φαίνεται το γεγονός αυτό. Και δεν είναι παράξενο, αφού ιάσεις από διάφορες ασθένειες συνέβαιναν ανέκαθεν και συμβαίνουν συνέχεια και σήμερα, χωρίς την βοήθεια φαρμάκων (αυτόματες ιάσεις ή αφάρμακες θεραπείες).
Αν δεν συνέβαινε έτσι, τότε δεν θα υπήρχαν άνθρωποι στη Γη, ούτε και ζωή. Αυτό συμβαίνει χάρη σε εσωτερικούς εγγενείς αυτόματους μηχανισμούς αυτοάμυνας και αυτοθεραπείας, που περιλαμβάνονται στη δομή του σώματος.
Εξετάζοντας τα δεδομένα της βιοφυσικής έρευνας καταλαβαίνουμε, ότι ο αρχικός σχεδιασμός στο DNA μας δεν ήταν αυτός που θα επέτρεπε ν' αρρωσταίνουμε καθόλου, παρά μόνον όταν αδυνατίζουν οι μηχανισμοί της άμυνάς μας, γεγονός που διαπιστώθηκε από την Βιο-φυσική κάπου σαράντα χρόνια πριν.
Η υγεία είναι επίσης Κβαντικό φαινόμενο, όπως είναι και το σώμα μας, του οποίου η δομή συνίσταται από τα ίδια βασικά στοιχεία, τα οποία συνθέτουν υλικές ουσίες και φάρμακα με τη μόνη διαφορά στην ποιοτική και ποσοτική συγκρότηση της δομής τους. Η ειδική αυτή δομή με χαρακτηριστική ιδιότητα την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικού κύματος (Η/Μκ), μπορεί να εκδηλώνεται με παθολογικά ή φυσιολογικά Η/Μκ, που αποτελούν έκφράση της ατομικής -μοριακής συγκρότησης της ύλης..
Η απάντηση, πάντως, στο πώς συμβαίνει, τότε, ν' αρρωσταίνουμε, βρίσκεται στο ότι από την αρχή της δημιουργίας μας ως σήμερα συνέβησαν πολλές αλλαγές στο περιβάλλον (οι περισσότερες και σοβαρότερες οφείλονται ή προκλήθηκαν από εμάς τους ίδιους), με συνέπεια να εμφανίζονται περισσότεροι καρκίνοι και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Κατά την άποψη ενός κλινικού διατροφολόγου, <<η ασθένεια (πάθηση-νόσος) είναι ο μεγάλος μύθος γύρω από την ανθρώπινη ύπαρξη . Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά επίπεδα υγείας. Αν θεωρήσουμε το (0) ως την τέλεια έλλειψη υγείας (θάνατος-απόλυτη εντροπία) και με το 100 ως την τέλεια υγεία, που είναι η ικανότητα του οργανισμού ν' ανανεώνει συνεχώς όλα τα κύτταρα που φθείρονται, φαινόμενο που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με αθανασία, τότε φαίνεται, ότι όλοι παλινδρομούμε μεταξύ αυτών των άκρων. ανάλογα με τις επιλογές που κάνουμε στην διατροφή και στον τρόπο της ζωής μας>>.
Άλλωστε μια από τις πιο σπουδαίες ρήσεις του Ιπποκράτη ήταν <<Η τροφή σου ας είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου>>.

Για να λειτουργήσει όμως αυτού του είδους η ιατρική χρειάζεται πρωτίστως να υπάρχει ισορροπία τόσο στο υλικό όσο και στο ενεργειακό επίπεδο και θα εξηγήσω αμέσως τον λόγο. Η διαδικασία της διατήρησης ή αποκατάστασης της υγείας μοιάζει πολύ με οικοδομική επιχείρηση, όπου ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο υλοποιείται κυριολεκτικά, χάρη στα υπάρχοντα υλικά. Δεν θα ήταν π.χ. δυνατή αυτή η διαδικασία με μόνη την ύπαρξη του αρχιτεκτονικού σχεδίου (τα πληροφοριακά βιοπεδία στο DNA των κυττάρων), αν δεν υπήρχαν και τα κατάλληλα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: